Malin H

En bra start på dagen!

Gröt har i alla tider ansetts vara fattigmanskost bland de allra flesta. Dock kan den, om den tillagas på rätt sätt, vara en riktigt nyttig frukost fullproppad med nyttigheter som både kropp och själ mår bra av!

Oftast till frukost, speciellt på vardagarna, äter jag gröt kokad på Frebacos KRAV-märkta grötmix med smak av havre och quinoa. En perfekt start på dagen då havregrynen innehåller bra med järn och quinoan är proteinrik - perfekt för oss vegetarianer!

Gröten kokas jag åt en person på 1 dl. grötmix och 2 ½ dl. vatten. Jag tillsätter också krossat linfrö för att få i mig omega-fettsyror samt chiamjöl (det kommer ett inlägg om det framöver) för att få i mig mer järn.

Vi är lakto-ovo-vegetarianer, dvs. vi äter ägg- och mjölkprodulter, men ingen av oss i familjen är särskilt förtjusta i att dricka komjölk så till vår gröt smakar det alldeles utmärkt med havremjölk. Vi har börjat tillverka vår egna, ett galet mycket billigare alternativ till den köpta som kostar över 15 :-/liter, och recept på det kommer framöver så håll utkik!

Vad äter Du till frukost?

Publicerat