Du är här

2010-10-08 - Elena L
  • Explosion!
  • mascaran

L´oreal - Telescopic Explosion

Recenserar en av mina favoritmascaror:

Jag tror helt ärligt att jag köpte den här för snart ett år sedan, då den fortfarande var en nyhet.
Jag har haft perioder då jag ogillat den, men nu tror jag att jag äntligen har bestämt mig.

Jag gillar den.

Staven är ganska lång, det är för att man ska komma åt att vrida och vända på borsten i stort sett hur man vill utan att stoppa in naglar i ögat. Men då är risken istället större att man kommer åt näsan med staven full av mascara.

Borsten är sfärisk liten historia, ca 1cm på både bredd och höjd. Den är täckt med 96st små piggar av silikonmaterial, mycket följsamma och alltså inte hårda.
Vaddå, hur jag vet att det är 96 piggar?`
Jag räknade, hallå eller.

I alla fall är så är tanken med det minimala borsthuvudet att man lättare ska komma åt hela fransraden, och då menar jag de där små längst in mot näsan man oftast "glömmer" bort alt. struntar i eftersom mascaraborsten du annars använder är för klumpig och du får mascara i ögonvrån och på ögonlocket. Och den stora mängden piggar är för att man ska komma åt så många fransar som möjligt, måla dem och separera dem.
Dessutom är piggarna olika stora, så det är bara att vrida och vända på borsten medan man målar för att få rätt spik på rätt frans.

Jag tycker att jag får rätt snitsigt inramade ögon när jag använder den, det tycks mig som att man verkligen kommer åt varenda liten frans jag har. Det är inte den svartaste svarta mascara man kan hitta, men det gör mig inget, eftersom jag tycker att mina färdiga fransar ser naturliga ut, trots att de är längre, och då skulle det kännas som att intrycket förstördes om de blev för svarta.

Den förlänger sjukt mycket. För att inte vara en fibermascara (en mascara som lägger fibrer på fransarna i syfte att förlänga). 
Mina ögonfransar tar emot glaset på mina glasögon.
Då VET man att mascaran förlängt ögonfransarna!

Den kroknar inte under dagen, vad jag märkt av, men däremot så rinner den lätt om vätskan, som kommer kontakt med de målade fransarna, är lite varmare än ljummen.


Allt som allt, så förtjänar denna mascara en stark 4. Den kunde ha varit vattenfast, då hade vi varit i mål.

Dela med dig av denna artikel på: