Samhällsinformation

Tyck till om Dekarsön

Nu har du möjlighet att lämna synpunkter på en översiktsplan för Dekarsöns framtida utveckling.


Förslag till fördjupad översiktsplan för Dekarsön är på samråd. Syftet med den fördjupade översiktsplanen är att skapa en diskussion kring fortsatt utbyggnad av Dekarsön och ta fram riktlinjer för öns utveckling. Fram till den 17 december kan du tycka till om riktlinjer och åtgärder kring bland annat trafik, bostäder, vatten och avlopp, natur, friluftsliv och strandskydd.

Därefter ska ett nytt förslag ställas ut under cirka två månader och möjlighet ges att lämna synpunkter på det reviderade förslaget. Planen beräknas bli antagen av kommunfullmäktige under 2011. Det blir då en fördjupning av den kommunomfattande översiktsplanen för Örnsköldsviks kommun. 

I förslaget ges fakta om Dekarsön och förslag till åtgärder och riktlinjer för huvudsakligen mark- och vattenanvändningen på ön. Översiktsplanens konsekvenser beskrivs i en separat konsekvensanalys. Exempel på vad som ska behandlas i planen är trafik, vatten och avlopp, bostäder, natur, friluftsliv samt strandskydd.

Hösten 2009 upprättades ett program för den fördjupade översiktsplanen och den 21 oktober 2009 hölls ett öppet hus på Solbacken, på Dekarsön. Allmänheten har i samband med programmet givits möjlighet att lämna synpunkter kring hur Dekarsön ska utvecklas.

 
Våren 2010 har de personer som deltagit i arbetsgrupper under planarbetet samt representanter från förvaltningar och bolag haft möjlighet att lämna synpunkter på ett utkast till förslag till fördjupad översiktsplan.
 
I samrådsredogörelser, i form av bilagor till planen, sammanfattas de inkomna synpunkterna på programmet och utkastet, och det ges kommentarer. Se länkarna här nedan.


Bilagor
Publicerat