Malin N

7 uppsittningar på 3 hästar

Eftersom jag har märkt att många inte förstått att man faktiskt kan klicka på inläggen för att läsa mer, så rekommenderar jag verkligen att testa det.
Ja igår blev det verkligen mycket upp och ner. Allt var dock inte frivilligt.

Åkte ut till stallet vid halv två, då hovslagaren fanns på plats, så nu är hela hästen nyskodd och fin. Även Erik blev omskodd bak, då han hade passat på att dra av sig en sko under natten.

Sedan drog jag och Therese ut på en tur i skogen på Bosse och Hälge. Det var faktiskt en lugn tur utan missöden, eller galna hästar, annars så brukar vi vara med om det mest galna...
Det var 1 uppsittning

När vi kom tillbaka till Cape tog jag itu med Erik som jag skulle passa på att hoppa, fast jag borde egentligen skippat det.
Tränade lite olika övningar, orkar inte gå in mer på dom utan huvudövningen var en kombination i mitten med en galoppbom in, räcke-ett galoppsprång-räcke-ett galoppsprång-oxer.
Gick superbra från början, det låg på ca 80-90cm, så höjde upp till 1m.
Kom fel i första gången, så vi hoppade dom två första hindrerna, sen styrde jag undan. Andra gången kastade han sig åt sidan direkt i landningen efter första hindret, jag tänkte dock hoppa, tyvärr så tog jag med mig hela hindret.
Sänkte ner till 80-90cm igen, upp, kommer fel in, han hoppar första, nitar, ångrar dig och hoppar igen, kastar sig sedan efter hindret, jag seglar rätt fram.
Blir förbannad och lägger ner allt till 30cm, rider mot, hoppar, sedan stannar han på 30cm.... 30CENTIMETER!!!!
Trodde jag skulle bli tokig på honom, fick han tillslut över allt och gav mig.
Det var 3 uppsittningar.

Sedan hade Maggan tid att kolla efter en dressyrsadel till Bosse, så vi la på en, red runt lite, fick byta padd under sadeln och sedan rida lite till, och han gick så himla bra! Och Maggan tyckte även han såg fräsch ut så det kändes skönt!
Det var 2 uppsittningar.

For sedan ut till Divan på ridskolan och hade planerat att rida barbacka. Tänkte att har jag redan trillat av 2gg så spelar en 3gång ingen roll.
Divan har nämligen aldrig blivit riden barbacka förut (så vitt jag vet) men det gick himla bra. Hon bockade lite i galoppen, men i övrig så var hon toppen, och jag satt kvar.
Det var 1 uppsittning.

Totalt:
1+3+2+1=7

Idag är jag mörbultat.
Och jag orkar inte ens lägga upp en bild.
Publicerat