Modo Hockey

Modo vann enkelt mot Södertälje

Modo gästades på lördagskvällen av ett formstarkt Södertälje, som senast tog tre poäng hemma mot Djurgården. En match som på förhand hade alla förutsättningar att bli en jämn historia.

Modo rivstartade matchen genom att ta ledningen efter endast 40 sekunder genom norrmannen Kristian Forsberg. Modo spelade en frejdig och publikfriande hockey, och efter ytterligare fem minuter kom nästa mål, denna gång genom Nicklas Danielsson som skickade pucken i nät med ett va kert volley-skott. Södertälje hängde inte med över huvud taget, och ska vara glada med med ett tvåmålsunderläge efter första 20.

Stark inledning även i andra perioden

Även andra perioden öppnar Modo strålande, och man radade upp målchanser mot en storspelande Pontus Sjögren i bortalagets mål. Efter lite drygt tre minuter spelade så utökar Modo ledningen till 3-0, återigen genom Kristian Forsberg, efter en fin framspelning av Byron Ritchie. Efter 9.18 var det dags igen, denna gång genom Niklas Sundström som tog tillvara på en av annars få returer från Pontus Sjögren. Perioden skulle dock sluta oavgjort, efter att Södertälje gjorde två väldigt tursamma mål, men alla mål räknas.

- Det är kul att göra några mål, även om det inte händer så ofta. Men vi släpper in dem i matchen lite väl lätt, och vi måste upp några snäpp om vi ska vinna den här matchen, sa tvåmålsskytten Kristian Forsberg i den andra periodvilan.

Skröders första för säsongen

Modo skulle även få en smakstart på den sista perioden, där man utökade ledningen till 5-2 i powerplay genom Per-Åge Skröder, som gjorde sitt första mål för säsongen. Därefter bjöds publiken inte på något skönspel, och matchen sjönk såväl tempomässigt som underhållningsmässigt. Med lite knappt fyra minuter kvar kunde bortalaget reducera till 5-3 genom Linus Videll i powerplay. Kort därefter kunde Kristian Forsberg göra sitt tredje mål för kvällen, detta i öppen kasse sedan Södertälje chansat att ta ut Riku Helenius i jakten på ytterligare mål.