Malin H

Egna potatischips

Förra helgen bjöd Johan mig och Leon på hemmagjorda potatischips - helt ekologiska, helt rena från tillsatser och helt ljuvliga!
Johan använde sin nya favoritpryl i köket, mandolinen, och skivade potatisarna * tunnt, tunnt och torkade sedan av dem med hushållspapper. Sedan hettade han upp 1 liter rapsolja * i en hög och vid kastrull, modell pastakastrull är lämplig, och hade ett lock nära till hands. Kastrullen stod på en platta långt in och fläkten var INTE på.

Då ett chips blivit gyllene och krispigt var oljan tillräckligt het och då slängde han i ett par nävar åt gången. Med en aluminium-tång rörde han om då och då tills chipsen var klara. De fick då rinna av på lite hushållspapper i väntan på de andra. Då alla chips var klara saltades dem med salt *och lite chiliflakes innan de serverades - och snabbt tog slut! ;) 

Ni måste testa då dessa är hur mycket godare som helst än köpe-chips, även om de är ekologiska! ;)
Publicerat