Övrig kultur

Grottmannen intar Moliden

231 gånger har Lars T Johansson ställt sig på scen som grottman. Nu på söndag, 17 oktober, blir det 232:a gången – på Molidens dansbana.

– Det är helt absurt. Jag trodde att jag i bästa fall skulle få hålla på med den en säsong, nu är jag inne på sjätte året, säger Lars T Johansson.

Enmansshowen Grottmannen är en svensk version av Rob Beckers världssuccé Defending the Caveman, översatt av Lars T:s dotter Louisa. En makalös monolog om skillnaderna mellan kvinnor och män och hur vi missförstår varandra.

– Den är så oerhört igenkännbar, du känner igen dig hela tiden. Den är ömsint och delar inte ut käftsmällar. I stället pekar den och säger hur vi gör, sedan skrattar man så man kräks.

Fem somrar i rad har Lars T spelat Grottmannen på Mannaminne i Nordingrå och han har även turnerat runt i landet. Men 70 procent av alla spelningar har skett i Västernorrland.

– Många har sett den flera gånger. Den är så massiv och innehåller så mycket information att man kan se det tre fyra gånger innan man har full koll på den.

Nu får Molidenpubliken chansen att se denna skrattkrampsframkallande monolog.

– Det ska bli riktigt roligt att åka till Moliden, hoppas det kommer mycket folk.


Publicerat