Samhällsinformation

Klart med förvaltningscheferna

Örnsköldsviks kommun kommer från och med den 1 januari nästa år att delas in i fem förvaltningar istället för i de tidigare åtta.

Carina Edblad blir samhällsbyggnadsförvaltningens chef från och med den 1 januari nästa år. Förvaltningen bildas i samband med omorganiseringen av Örnsköldsviks kommun och samlar plan- och miljöverksamhet, vägar och parker/anläggning, räddningstjänst, trafik, kultur, fritid, överförmyndare, alkoholhandläggning, fritidsgårdar, bibliotek, växel och reception.

– Jag har ett stort engagemang och intresse för de delar som ingår i förvaltningen och känner verkligen för både uppdraget och Örnsköldsvik, säger Carina Edblad.

– Vi ska bygga ett tryggt, hållbart, säkert och attraktivt samhälle och jag hoppas att medborgare, företag och organisationer ska uppleva att vi är tillgängliga och ger god service.

Carina kom tillbaka till Örnsköldsvik 2005 för att bli chef för plan- och miljökontoret. Dessförinnan hade hon efter studierna i miljö- och hälsoskydd vid Umeå universitet varit bygg- och miljöchef i åtta år i Sala kommun. I det nya uppdraget som samhällsbyggnadsförvaltningens chef ser hon bland annat bemötande, kvalitetsfrågor och tydliga mål som angelägna.

– Det är nu det verkliga arbetet att knyta ihop och se gemensamma beröringspunkter mellan verksamheterna börjar, fortsätter hon.

– Att skapa en öppen och tillåtande atmosfär med respekt och förståelse för varandras arbetsuppgifter är då viktigt. Många synpunkter och idéer har kommit från medarbetarna under utredningsarbetet och de ska vi förstås ta tillvara på i det fortsatta arbetet.

Silvia Sandin-Viberg har tackat ja till att stanna sex månader på posten som välfärdsförvaltningens chef. Efter elva år som förvaltningschef vid omsorgen tar hon då steget till att bli jurist vid kommunledningsförvaltningen.

Thorbjörn Öhlund har valt att tacka ja till att under 2011 leda den nya utbildningsförvaltningens inledande arbete. Efter tio år som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen väljer han därefter att gå vidare mot nya arbetsuppgifter. Förvaltningschefstjänsterna för välfärds- respektive bildningsförvaltningen kommer att annonseras externt under 2011.

Den tidigare kultur- och fritidsförvaltningens chef Siv Sandberg blir ansvarig för besöksnäringsfrågorna och tekniska kontorets chef Lena Lindström blir ansvarig för stadskärne- och landsbygdsutveckling. Lena Finne Jansson, som är chef för nuvarande humanistiska förvaltningen, tar ansvar för forskningssamverkan. Samtliga kommer att arbeta vid kommunledningsförvaltningen.

Mats Renning fortsätter sitt arbete som räddningschef, men nu i samhällsbyggnadsförvaltningen.

Publicerat