Malin N

KM helgen i dressyr (Söndag)

Här kommer fortsättningen om helgen.
På söndagen var det dags för dressyren, och jag var faktiskt riktigt peppad att rida hästar i deras "rätta" gren.

Började att rida Dressyrryttartestet med Divan (ett program som jag förövrigt avskyr, trots att jag inte ridit det förut). Det är alltså ett program där det enbart är ryttaren som bedöms.
Divan skötte sig överlag riktigt bra i den här klassen, hon tjaffsade lite i högra galoppen, hon fattade fel galopp, och jag påbörjade en volt, insåg att det var på fel ställe, hon blev sur för att jag tog ner henne till trav igen, försökte fatta ny galopp, fel galopp igen, hon surade ihop och vägrade gå fram, fick sedan fram henne i rätt galopp, gjorde volten på rätt ställe, och resten av programmet gick galant.
Tog in henne och sadlade av henne, fick höra resultatet 70% och det visade sig även vara en vinst, så Divan fick vara med om sin första prisutdelning, där hon skötte sig bra, tills hon insåg i galoppen att det var något vid hennes huvud. Haha

Sedan var det dags för LB:1an med Erik, han kändes lite stel på framridningen, men när jag väl kom till ridning med lite hjälp av Maria så gick det riktigt bra.
Kom in på banan och kände hur sjukt jäkla trött jag var. Höll ihop det hela programmet, red dock fel en gång IGEN haha, men var riktigt riktigt nöjd med ritten, och Ann sa att han aldrig hade gått så bra på träns!
Fick 65,nånting% och trots att jag gick ut som andra ekipage så håll det sig till seger!
Sjukt kul, dock synd med felridningen :)

Divan var inte lika bra i den här klassen, spänd och springig på framridningen och ännu mer spänd och fjantig inne på banan, fick galoppera ner till domaren igen för att komma förbi, när själva programmet dock började så var hon bättre, dock tog hon inte vänster galoppen den här gången och fjantade lite innan vi fick till det, och det gick väldigt fort förbi domaren. Tyckte att vi var värda ungefär 59%, men resultatet blev 57, nånting%.

Efter den här klassen var jag så äckligt trött att jag inte visste hur jag skulle orka rida en sista klass, men kände att det bara var att kämpa på.
Så sista klassen var LA:3an. Erik kändes lite segare på framridningen och det var så liten yta att rida fram på.
In på banan, han skötte sig väl och jag kom ihåg hela programmet utan missar. Tyckte väl inte att vi hade någon toppen ritt, men red ändå på 64,48% och slutade tvåa. Eftersom det var Ramona och Geisha som vann (en ponny alltså) så blev jag och Erik klubbmästare för häst :)
Kändes riktigt kul, då jag inte var allt för nöjd med våran prestation i Njurunda, och att jag bara har ridit dressyr i onsdags på honom sen dess :)

Riktigt nöjd över båda hästarna! Och hela dagen, med 3 segrar, och 1 andra placering :)
Publicerat