Du är här

2010-10-21 - Utställning
  • Kjell Wallman ställer ut i Paris. Foto Håkan Nordström (klicka på pilarna för att se konst av Kjell Wallman)
  • Smakprov på Kjell Wallmans konst. Foto Håkan Nordström
  • Akrylmåleri på duk av Kjell Wallman (bilden är kraftigt beskuren) Foto Håkan Nordström

Ställer ut på Louvren

Kjell Wallman i världens främsta konstmuseum.

För 16 år sedan målande han för första gången – nu har den före detta ö-vikskonstnären nått Louvren, det mest besökta museet i världen.

I går, onsdag, reste Kjell Wallman till Paris för att delta vid fredagens vernissage av "Salon de la culture et de l’art Sino-Européen". En stor konstutställning som nu i helgen äger rum i Le Carrousel du Louvre, ett underjordiskt shoppingcenter i anslutning till Louvren.

– Jag är väldigt stolt över det här. Det viktigaste är att jag har passerat juryn för det finaste ställe man kan ställa ut på enligt mig. De tar inte in vad som helst och det känns som någon form av erkännande, säger Kjell som får visa upp en eller två målningar på utställningen.

Tre gånger har han ställt ut i Kina och nu är han representerad i en samutställning mellan Kina och Europa. Förhoppningsvis kan det leda till ett genombrott.

– Vad det här kan få för konsekvenser vet jag inte. Det får framtiden utvisa. Men redan nu finns ett intresse för min konst från gallerister runt om i världen.

En stor akrylmålning av Wallman finns också i Louvrens konstshop på nätet. För 25 000 Euro är den din. Vill du se hans konst i Örnsköldsvik finns den bland annat på restaurangerna Mammamia, China Tower och Gastronomia Italiana.

 

Dela med dig av denna artikel på: