Du är här

2010-10-18 - Anette J
=)

Att vara utanför

Man kan vara utanför även fast man är vuxen, på många olika sätt

När man kommer som ny till en stad man aldrig bott i är man nyfiken och njuter av att få syna staden i sömmarna. Det är alltid kul, man lär sig tycka om så mycket även fast man inte gillar allt.

Och jag gillar Örnsköldsvik, jag tycker stan är mysig och gillar att strosa omkring där. Och de flesta människor man möter är trevliga och bemötande.

Sedan kommer man till detta att söka jobb, man tycker att man har erfarenhet i och med att man har jobbat i många år, plus att man arbetat utanför Sverige. Men det är nåt man märker speciellt i en mindre stad. Känner du ingen som känner den som anställer så är du rökt. Du hamnar sist i kön på att få jobbet. Och det finns ingen som kan säga något annat. Det är bara så det är. Man har inget eget kontaktnät utan får lite på sin utbildning och sin yrkesverksamhet. Jag har  flera gånger fått höra att jag har ett kanoncv och massor med kunskap och erfarenhet, men vad hjälper det när det alltid finns någon som känner någon som känner någon som känner den som anställer?  Vad hjälper det då att du har ett cv som imponerar? Inget alls!

Antingen ska du känna någon, eller känna någon som känner någon som känner någon.....

Hua vad hopplöst det känns!

Dela med dig av denna artikel på: