Malin H

Smaskig filmjölkslimpa

Det finns tusentals varianter på filmjölkslimpor varav jag tror jag testat i alla fall ett tiotal. Men min kollega E bjöd igårmorse på en vansinnigt god, seg variant som jag var tvungen att be om receptet på!

Filmjölkslimpa, 2 st.

1 l. fil *
1 dl. vetekross (vi använde dinkelflingor *)
1 dl. vetekli (vi använde ½ dl. krossat bovete * och ½ dl. krossat linfrö *)
1 dl. grahamsmjöl
14 dl. rågsikt (vi använde fullkornsdinkel *)
3 dl. sirap *
2 tsk. bakpulver
4 tsk. bikarbonat

Rör först allt för hand och vispa sedan med elvisp. Konsistensen ska bli som en gröt, absolut inte för lös.
Häll i två smorda limpformar och grädda i mitten av ugnen först i 100° i 45 min. och sedan i 175° i 30 min.

Publicerat