Anna K

Skjutningar i Malmö

I natt hände det igen, skjutningar i Malmö.
Läser på Aftonbladet idag att det i natt har varit tre skjutningar i Malmö, utan något motiv (vad polisen kan se i alla fall). Totalt under det senaste året har det varit 14 skjutningar utan motiv. Det mest otäcka den sista tiden tycker jag har varit att det har varit helt oskyldiga människor som kommit emellan. Som förra helgen till exempel när en skottlossning var på en restaurang. Tänk de människor som bara råkade vara på fel plats vi fel tillfälle och fick uppleva detta. Fruktansvärt otäckt och skrämmande tycker jag. 

När jag läser detta kan jag inte påstå att jag längtar tillbaka till Malmö (för det gör jag emellanåt), utan Övik känns som en väldigt lugn och trygg plats att bo och växa upp på. 
Tänk om något sådant skulle hända här i Övik? Det skulle ju kännas som vi levde i en actionfilm eller något. Det skulle vara snackisen på allas läppar under en mycket lång tid, tror jag. 

Även om vi tyckte det var fruktansvärt otäckt och skrämmande när vi hörde talas om skjutningarna som skedde när vi bodde i Malmö, hade vi ju nästan glömt det dagen efter, eftersom det hänt så många gånger den sista tiden. Dessutom tror jag inte att man blir lika "berörd" i en större stad, förrän det kommer riktigt nära. Tänk att man kan skaka av sig något så fruktansvärt så snabbt? 


Publicerat