Musik

Unga stråkar intog resecentrum

Kulturskolecentrums elever bjöd på musikalisk resa.

Mängder av barn och ungdomar lär sig spela olika instrument på Kulturskolecentrum, allt från gitarr, piano och slagverk till stråkinstrument och blåsinstrument – och det mesta däremellan.

Dessutom har kulturskolan en rad olika musikgrupper, körer och orkestrar: exempelvis Örnsköldsviks ungdomssymfoniker, Storbanditerna, Blåskompaniet, Folkmusikgruppen och BUS – en orkester för barn på mellanstadiet som spelar stråkinstrument.

En gång i veckan träffas BUS och spelar tillsammans och ibland ger man även konserter ute i kommunen. Så skedde i torsdags när BUS och Stråkarr bjöd på en höstkonsert i nya resecentrum.

Ett drygt trettiotal elever visade tillsammans med sina ledare sina färdigheter i en musikalisk resa där man bland annat stötte på ingen mindre än Lady Gaga.

En uppskattad konsert som säkert överraskade ett antal tågresenärer men också bidrog till att några konsertbesökare också fick göra sitt första besök i resecentrum.

Ytterligare smakprov på Kulturskolecentrums unga musiker talanger ges på onsdag 27 oktober då gitarrister och sångare bjuder på en Simon- & Garfunkelkonsert på Thuleteatern med start klockan 19.00.

Publicerat