Michaela Ö

Kvinnliga sjömän - finns dom?

Om du någon gång reflekterat över det faktum att bananerna i ditt kylskåp anländer till Sverige med båt, kanske du även för en sekund slängt en tanke åt den yrkeskategori som jobbar ombord.

Sjömän. De där hårda grabbarna som trotsar världshavens stormar och korsar hela oceaner så att du ska få äta dina bananer. Det finns lika många historier om dessa mytomspunna män, som förutfattade meningar när det kommer till livet på sjön.

Kvinnan. Efter avklarad sjökaptensutbildning (och studentliv) i Göteborg flyttade jag åter upp hit till min forna hemstad Örnsköldsvik. Här har jag för tillfället min utgångspunkt.

Då jag nyss fått anställning som andrestyrman vid det danska företaget X är min nuvarande arbetsplats, en mobil sådan, ombord på Carla. Där jobbar jag tio veckor i stöten för att sedan vara ledig lika länge.

Tidigare skriverier går att finna på thesevenseas.blogg.se, men jag tänkte att det kanske finns några öviksbor som är intresserade av att läsa om livet till sjöss och vars är det då bättre att blogga än här? Häng gärna med mig på webben7 för att  ta del av mina äventyr från de sju haven.

Inläggets rubrik har lånats av Ingrid Kaijsers bok med samma namn som handlar om kvinnor som hittat ut till denna mansdominerade värld.

Publicerat