Malin H

Knäckig äppelpaj med hemmagjorda tillbehör

Min farmor, min mormor och min mamma är alla tre stora förebilder i köket! Jag får inspiration av rätter de bjudit på genom åren och deras förmåga att trolla med knäna då det kommer till att laga festmåltider av det som finns kvar som rester i kylen.

För ett tag sedan bjöd farmor oss på denna goda knäckpaj med äpplen och vem vore jag att inte dela med mig av receptet till er? ;)

Knäckpaj, 175°

3 dl. havregryn *
1 ½ dl. siktat dinkel *
1 ½ dl. socker *
½ dl. sirap *
150 gr, smält smör *
5-6 st. skivade äpplen *

Blanda samman allt till pajdegen. Skiva äpplena, skala dem om du vill, och lägg i botten på en smord pajform. Tryck ut degen ovanpå som ett täcke och grädda i mitten av ugnen i ca. 30 min. i 175°.

Publicerat