Michaela Ö

Motvind

Likt sjömannen i motvind, måste vi även kämpa oss igenom jobbiga stunder här på land. Vinden vänder alltid någon gång och med fulla segel tar vi oss då snabbt dit vi vill.

Lycka. Det finns många tankar kring denna känsla av välbehag, som inte sällan kopplas ihop med känslan av tillfredsställelse. Verklig lycka sägs inte kunna uppnås av materiella ting, alltså kan inte tillfredsställelsen du känner av en nyköpt pryl kallas lycka.

I lördags var det många som fick se sina drömmar gå upp i rök när ett stort antal båthus i Domsjö brann ner till grunden. Det gjorde ont i hjärtat när jag fick reda på vad som hänt. Allt var borta. All tid och allt arbete som lagts ner, tillsammans med alla framtida semesterplaner. Krossade. Jag är själv uppvuxen i en båtfamilj så jag kan förstå hur det måste kännas. Ändå säger de som har drabbats att det bara är materiella ting. Det går alltid att köpa en ny båt. Jag beundrar den sortens människor. Ofta är det lite äldre personer som levt och lärt under årens gång som har insett livets verkliga värden. Insett vad som ger lycka. En sådan människa vill jag vara.


Publicerat