Koka pasta för 4 personer, gärna Pappardelle eller annan bred, platt pasta. (Enkel, egen "färsk" pappardelle får man om man lägger ihop färska lasagneplattor på hög och skär strimlor som man sedan kokar i lättsaltat vatten ca. 3 minuter!) Bryn 3 st. schalottenlökar med 3 st.vitlökar *, båda finhackade, i lite smör * i en stekpanna. Då löken blivit mjuk och glansig så häller ni ner en brk.Carciofino Marinato (marinerade kronärtskockor) från t.ex. Zeta och låt gärna lite av oljan följa med. Häll på en förp. grädde * efter eget tycke och ½ dl torrt, vitt vin */matlagningsvin. Låt koka ihop. Låt pastan rinna av och häll ner i såsen, salta * och peppra *. Klipp över färsk persilja * och servera.
Man kan även ha i färsk svamp *, stek den i såfall innan löken.
Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.