Du är här

2010-10-30 - Elena L

Om jag misslyckas?

Fick ett mail i veckan med frågan om jag någonsin misslyckas:

Och svaret till dig, Anne-Marie, är:
SJÄLVKLART!

Jag misslyckas faktiskt riktigt ofta.
Både med ögonskuggor, läppstift och nagellack.

Det allra vanligaste misslyckandena med ögonsmink är när jag målar eyeliner, både fast och flytande. Ofta blir ena ögat bra, men på andra ögat kan jag starta linjen på tok fel ställe, eller får långt ut, eller så blir den för kort eller för knagglig. 

Med läppstiften blir det lite jobbigare om det är riktigt starka färger. Mina läppar är ganska ojämna i konturen, så först måste jag använda concealer för att forma den på ett sätt, sedan är det dags för läppenna för att forma på ett annat sätt, sen blir det läppstiftet som ska forma på ett tredje sätt. Har man t ex ett attackrött läppstift och målar utanför konturen tar det ett halv liv att försöka få bort det, speciellt om jag redan målat foundation...

Och med nagellacken är det oftast så att jag stöter till naglarna när jag precis målat dem. Eller att jag glömt att gå på toa INNAN jag börjar måla naglarna.
Det bästa tipset jag har för naglar är att använda ett snabbtorkande överlack, det gör lacket yttort på ca >10 minuter och torkar hela lacket inom 2 timmar.

Vad jag ogillar med den här sminkningen är dels färgerna, jag tyckte att turkost och blått skulle bli skitsnyggt, men helt nöjd blev jag alltså inte. Sen är det att jag fick för mig att rita vingar med en turkos penna från undre ögonlocket. Båda vingarna hade olika vinklar, så jag såg lite skev ut.
Dessutom så blev rouget på tok för rosa.
Däremot blev jag jättenöjd ned läpparna, överläppen är en knallig rosa och underläppen en smarrig persikofärg.
Dela med dig av denna artikel på: