Malin H

Hembakta petit chouxer med krämig ruccolafyllning

Möra och spröda, proppade med len fyllning och hembakta. Kan det bli bättre? ;)

25 st., 200°

3 dl. vatten
100 gr. smör *
2 dl. siktat dinkel *
3 ägg *

100 gr. ruccolasallad *
1 tsk. olivolja *
100 gr. Philadelphiaost *
100 gr. fint riven Västerbottensost
salt *, svartpeppar * 
honung *

Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt smör, låt det smälta och koka upp vätskan. Tillsätt mjöl och rör tills smeten släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning av elvisp i minst 1 min. Slarvar man med detta moment så höjer sig inte petit chouxerna vid gräddningen. Spritsa ut smeten till runda toppar på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i ca. 25 min. Öppna INTE luckan de första 15 min.!

Ta ut petit chouxerna och och stick hål i kanten med en gaffel. Sätt in plåten igen i ca. 3 min. Då blir bakelserna frasiga inuti då de fått svalna.

Mixa ruccolan slät med olja och färskost. Tillsätt Västerbotten och smaka av med honung, salt och peppar. Klipp upp petit chouxerna med en sax i ena sidan och fyll dem med crèmen med hjälp av en sprits precis innan servering.

Publicerat