Du är här

2010-11-09 - Hörnan

Kaos på jobbet när allting sprack

Här kommer ett exempel på hur fel det kan gå när precis inget går rätt – och hur vi då gör för att ändå skrapa ihop en tidning.
Dagens rapport går under smeknamnet "fyra fiaskon och en frälsare".

Som jag har nämnt förr börjar vår arbetsvecka på torsdag. Det är då vi planerar nästa nummer, reder ut vad som ska göras och tar oss an uppgiften att få allt klart innan tidningen trycks på onsdag.

Det nummer som landar i alla postlådor på fredag spikades alltså redan en vecka tidigare – men inget nummer som vi spikat har nånsin klarat sig fram till onsdag utan en enda ändring.

Sånt hör till... men just den här veckan blev ändrandet mycket värre än vanligt.
I torsdagsplaneringen lämnade chefen ett öppet fält:
Vad skulle vi ha som ledande temaartikel?
Dagen därpå rotade fram två spännande intervjukandidater, men båda nobbade.

På måndag vaskade han fram en spännande kandidat till och ringde upp – men fick nobben för tredje gången.

Ur den krisen föddes ett smått briljant reportageuppslag, och chefen ägnade hela sin lunchtimme åt att boka in vår plan D samma kväll – men bara ett par timmar före avtalad tid fick vi nobben för fjärde gången i rad.

Ibland hjälper det alltså inte ens med en veckas framförhållning – för likt förbaskat står du där med ett dygn kvar till tryck utan vare sig reportage eller idéer.

Lösningen denna gång anlände, som de förvånansvärt ofta gör, till oss genom en lycklig slump. En läsare hälsade på och kläckte i förbigående ur sig några ord om en person vars hobby lät som en riktigt bra grund för ett reportage.

Sent igår fick vi tag på mannen i fråga, bokade in en dejt denna tisdag och räddade därmed vår blaska från undergång. Puh!

Alltså: Lugn, bara lugn – det kommer någon slags läsbar sak i din postlåda även den här veckan.
Typ.
Dela med dig av denna artikel på: