Malin H

En blekt ekoblondin

Jag var blond för mpnga år sedan och har saknat det, men avstått pga. alla starka ämnen som blekning innehåller. Hos stans ekofrisör kan man dock göra det the eco-friendly way vilket jag har gjort!

Det finns två olika sorters blekning Therés använder sig av; en helt fri från ammoniak och en lerbaserad. Eftersom jag hade så mycket röda pigment, av henna dessutom som sitter som berget, s använde hon den ammoniakfria nu för att riktigt få bort alla rester då det är lite mer 'bett' i den. Nästa gång ska vi testa att använda den lerbaserade och se om vi kan uppnå samma vita, platinablekta resultat med den!

Något som var underbar skönt med denna var avsaknaden av trasig, sårig hårbotten då vi var klara, och då satt jag ändå i ca. 1 timme och 15 min. under värme med blekning. Bleker man så 'hårt' så brukar konventionell blekning ge, i alla fall mig, fruktansvärt ömmande hårbotten! Den luktade inte lika starkt och frätande utan med bara neutralt på något vis. Behandlingen utfördes dock på samma sätt, en 'gegga' som blandades till och applicerade på håret med hjälp av pensel.

Jag är supernöjd och ser fram emot att få testa den lerbaserade blekningen nästa gång! Dessutom har jag aldrig någonsin varit så snyggt klippt, alltså haft så snygg version av min frisyr, som denna gång! Berömmen har haglat! Supertack till dig, Therés!

Publicerat