Du är här

2010-11-11 - Hörnan
Foto: Håkan Nordström

Skäll inte på Foppa – skäll på oss

Peter Forsberg tänker göra ett nytt försök för sista gången – eller är det ett sista försök för första gången? Varje rapport om comebackplaner från Foppas sida följs numera av en hord ilskna och inte helt rättvisa kommentarer.

Att Foppa gjort allt för att ligga lågt i höst är inte så konstigt.

Så fort han kastar en blick på en skridsko smäller kvällstidningarna upp feta rubriker om nästa comeback.

Och vi som sysslar med media här i hans Foppafrälsta hemkommun är sällan sena att haka på.


Lösa rykten renderar ofta i välgrundat skäll från läsarhåll, och det försöker vi undvika, men att i-n-t-e rapportera om senaste nytt på Foppafronten ses som en ännu värre dödssynd här hemma i Ö-vik.
Det dystra med denna aldrig vilande mediakarusell är att Peter Forsberg själv får ta en den av det gnäll som vi journalister drar på oss.

Nu, när 21:an talar om att göra ett sista försök, svämmar nätet över av kommentarer där folk skriver "den har vi hört förut!" och hånar Peter för att han aldrig kan står för vad han själv säger.
Men Peter har aldrig pratat om något sista försök förr.
Att mediakåren skrivit rubriker om "SISTA FÖRSÖKET" i flera års tid kan inte han rå för.

Här talar vi dessutom om samma mediakår (och i många fall samma journalister) som vrålade "FOPPA LÄGGER AV!" redan hösten 2001 när han tog en time out från hockeyn.
Redan då bestämde sig vissa för att Peters karriär var slut – och året därpå utsågs han till NHL:s mest värdefulle spelare efter att ha vunnit poängligan.

Så för guds skull, räkna inte bort nummer 21.
Dela med dig av denna artikel på: