Musik

Gumbo på Brux

Blues, boogie, r&b, soul och funk med rötterna i New Orleans. 26 november kommer Gumbo till Örnsköldsvik - lyssna här hur de låter.

Allt startade med en resa till New Orleans, Louisiana. Några år senare slår Göteborgsbaserade Gumbo knock på publiken med sin karnevalsblues. 26 november spelar de på Brux.

Sexmannabandet Gumbo har spelat hem en rad utmärkelser som liveakt. 2001 vann de som nykomling både juryns och publikens pris vid Mönsterås Bluesfestival och året efter knep de bluespriset vid Torrekulla Blues & Jazz Festival.

Tre album har det blivit så här långt; ”All the time” (2002), ”Everyday Sensation” (2004) och ”Beat of My Heart” (2008). Nyligen representerade Gumbo Sverige på Barcelona Blues Festival och nu är det dags för ö-vikspubliken att uppleva svänget i detta band.

Gumbo består av Mikael Westman, sång och gitarr, Per-Johan Altin, piano, Henrik Bengtsson, bas, Michael Edlund, trummor samt saxofonisterna Olof Skoog och Andreas Gidlund, den sistnämnde med föräldrarna här i Örnsköldsvik. Gidlund kunde vi bland annat höra på Dekarsögården förra sommaren i ett arrangemang av Perdido Jazz & Blues, som också är arrangör den här gången.

Gumbo - Baby Sweet Talk

Gumbo - Oh, My Love

Publicerat