Pia M

Vuxenmakt

Om att även efterrätten bör intas vid matbordet.

När jag var liten och åkte taxi till den finskspråkiga förskolan "Flyttfågeln" skjutsades vi ibland dit av en vacker, röd Volvo 245:a. De dagarna var våra lyckodagar eftersom chauffören av den otroligt fina bilen ofta tillät oss ungar ofta sitta där idag bara hundar tillåts sitta – längst bak i skuffen. Jag minns ett samtal där jag och mina klasskamrater oroade oss för att som vuxna inte kunna njuta av den lyxen eftersom vi då förväntades köra själv. Det var en tung sanning vi då inte ville veta av.

Att sitta i bagageutrymmet i en Volvo kombi saknar jag inte, trots att jag envist hävdar att mycket VAR mycket roligare förr. Däremot upptäckte jag en av vuxenlivets hemligheter idag, en sådan som många inte gärna talar om eller ännu hellre, erkänner sig göra:

Ingen kan hindra en självtänkande, vuxen kvinna från att suga i sig chokladsås direkt ur tuben … i ett löddrande skumbad!!!

Det var exakt vad jag gjorde efter ankomsten till Ö-vik … och jag kan inte fatta varför jag inte kommit på tanken tidigare!!

* Glad, gul smiley * .

Publicerat