Evenemang

Idol live till Ö-vik

För första gången i Europa kommer Idol 2010 att bli en liveturné, 29 januari kommer den till Fjällräven Center.

Nu är det äntligen dags för Sverige att få sin egen liveturné för Idol, med den mångåriga jättesuccén ”American Idol Live! Tour” som en förlaga. Tre veckor efter finalen i Globen tar sig idolkonceptet vidare, när vinnaren åker på en gemensam arenaturné med de tio kompisarna från höstens fredagsfinaler, denna gång som jämlika artister – inte tävlande.

Sony Musics livebolag Jellypalm och 19 Entertainment ska tillsammans med de 11 svenska idolfinalisterna arbeta fram en spektakulär arenashow, med nedslag i fem städer i Sverige. En två timmars konsert fylld av det bästa från alla idolfinalister från säsongen 2010. 

”Idol Live! Turné” är två timmar musik med gasen i botten från början till slut. Ledda av en ännu hemlig programvärd kommer idolerna att ge allt i mötet med fansen som röstat på dem. Konserten regisseras av showbizprofilen Edward af Sillén som bland annat jobbat som manusförfattare till Melodifestivalen och Guldbaggegalan. Nya konstellationer och låtar kommer att framföras likväl som favoritlåtarna från höstens tv-program.


– Vi är mycket glada för den här möjligheten. I USA är turnén en av höjdpunkterna i Idol, säger Hasse Breitholtz, vd för Sony Music Sverige. Turnén ger varje enskild idol chansen att uppträda inför sina fans som artister, inte tävlande, och därmed också ta ytterligare ett steg i sin artistiska utveckling.

Turnédatum:
8 januari 2011   ÖREBRO / CONVENTUM ARENA
14 januari 2011 LINKÖPING / CLOETTA CENTER
22 januari 2011 GÄVLE / LÄKEROL ARENA
29 januari 2011 ÖRNSKÖLDSVIK / FJÄLLRÄVEN CENTER
5 februari 2011 LUND / FÄRS OCH FROSTA SPARBANK ARENA

Biljetterna säljs fr.o.m. idag via: www.ticnet.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.



Länkar
Publicerat