Modo Hockey

Wernblom: ”Jag går på varje match”

Två år har gått sedan Magnus Wernblom avslutade sin hockeykarriär – men ”Mr Modo” fortsätter att följa sitt lag på nära håll.
– Jag är på varenda match här hemma, säger han till Expressen.
Bilförsäljaren Wernblom extraknäcker numera som tränare för Modos knattar födda 1999. Elitserien följs på nära håll – och han gillar vad han ser.
– Man ser en annorlunda hockey med mer fart. När en annan höll på hade man lite mer tid att stå och vicka på rumpan och söka efter fina pass. Den tiden finns inte riktigt nu.

Wernblom tilltalas också av Modos nya stil.
– Modo var känt för att vara skridskostarkt. Nu har de fått in lite mer bulldozers som smäller och har lite fart. Det är ett lite annat Modo. Finliret är inte lika utbrett som tidigare år. Jag tror hockeyn blir mer och mer åt det hållet.

”Challe är sympatisk”
Från läktarplats följer han varje hemmamatch med stort interesse.
– Det har varit upp och ner, som vanligt tänkte jag säga. Serien är otroligt jämn. Och Challe har gjort bra intryck här uppe. Han är sympatisk. Han har kommit in riktigt bra låter det som när man lyssnar runt.
Själv har Magnus dock inga som helst planer på en åldermannacomeback i laget.
– Det finns inte på världskartan. De har tyvärr inte tagit bort offsiden. Framför mål kan jag säkert stå men det är det där med offsiden. Man måste ju hinna ut också
Publicerat