Modo Hockey

Modo förnedrades på hemmaplan

Modo spelade på tisdagskvällen det första av veckans två norrderbyn på hemmaplan. Publiken förväntade sig ett revanschsuget hemmalag som verkligen krigade för seger, oj så besvikna de blev.

Publiken bjöds på en solid defensiv från bägge lagen i en första period som inte innehöll särskilt många målchanser. Skellefteå var laget som var aningen mer kreativa i sitt anfallsspel och förlade spelet stundtals i hemmalagets försvarszon.

Med bara några sekunder kvar av perioden skapade Modo en riktigt het målchans då Byron Ritchie styrde pucken från nära håll, men Andreas Hadelöv i Skellefteås mål räddade med nöd och näppe. I samma moment skickade ex-Modoiten Fredrik Warg pucken upp på läktaren i ren desperation för att undvika ett mål i baken.

Junioren Anton Byström som i matchen gjorde sitt första elitserie-framträdande var nöjd med Modos spel i första perioden
- Jag tycker vi är det bättre laget i första perioden, och får bygga vidare på det i andra perioden.

Ineffektivt Modo

Modo gjorde precis som Byström tyckte i den andra perioden, och tog kommandot direkt. Två fina målchanser där Robert Rosén och Magnus Häggström inte lyckades förvalta Niko Dimitrakos fina framspelningar.

Efter nio minuter kunde bortalaget mycket tursamt ta ledningen genom backen Ville Koistinen. Joakim Lindström sköt ett skott i stolpen och pucken lade sig bakom Nicklas Dahlberg, vilket Koistinen snabbt uppfattade och kunde retfullt enkelt peta in ledningsmålet.

Efter målet får Modo i kraft av spel i numerärt överläge ett par fina målchanser där det var ytterst nära mål vid flertalet tillfällen, men målvakten Andreas Hadelöv spikar igen fullständigt.

Innan peridens slut hann även Skellefteå med att utöka ledningen till 0-2, och precis som det första målet väldigt tursamt. I spel i numerärt överläge sköt Joakim Lindström ett stenhårt slagskott som via Mattias Timanders huvud letade sig in i mål.

I den tredje perioden satte Skellefteå spiken i kistan relativt snabbt, när Mikko Lehtonen i numerärt överläge utan större problem trampade runt Hans Jonsson och satte pucken mellan benen på Nicklas Dahlberg, målet var Lehtonens treje poäng i matchen.

När Skellefteå sedan utökade till 0-4 med en man mindre på banan var förnedringen ett faktum, och  många lämnade arenan i besvikelse.

Modo skulle dock inte gå mållösa från matchen. Per Svartvadet gjorde ett tröstmål i powerplay, ungefär mitt i den tredje perioden. Glädjen för hemmapubliken blev dock inte långvarit, Joakim Lindström i Skellefteå utökade ledningen ytterligare, till 1-5.

Skellefteå hade sedan inga som helst problem att försvara ledningen matchtiden ut och på så vis åka hem norrut med tre poäng efter en säker seger med 1-5.