Du är här

2010-11-24 - Hörnan
Foto: Håkan Nordström

Modos klack är som Al-Qaida

Anton, en annan Anton, en flugattack och en biltvätt utgör några av ingredienserna när Hägglunds webbhörna granskar Modos match mot Skellefteå.

Har du någon gång sett en fluga som speedar med huvudet rakt in i en glasruta, gång på gång i minut efter minut av plågsamma försök tills den slutligen faller död ner?
Tänk dig att glasrutan är Andreas Hadelöv och att flugan är hela Modos A-lag, så vet du precis hur matchen mot SAIK såg ut.

Anton Hedmans hårda tag har debatteras flitigt de senaste dagarna. Nu har Modoklacken sagt sitt – och det med ett meddelande i samma storlek som Markus Näslunds biltvätt.
”DET GÖR ONT ATT MÖTA HEDMAN” löd de ord som bredde ut sig över ståplatsläktaren inför matchen.
Och ingen behöver tvivla på om fansen tycker att det är en bra grej eller ej.

Plötsligt slog det mig: Modos klack är ungefär som Al-Qaida. De har tappat sin stora frontfigur (Palm/bin Laden) och resten av världen tycker att den lite mer anonyma skara som återstår borde se lamslagen ut – men det skiter de blankt i och kör på lika hårt som vanligt.
Fast i Modoklackens fall är det förstås trevligare än i Al-Qaidas.

Anton Hedmans avstängning banade väg för en annan Anton; junioren Byström som kallades upp till A-laget.
Byströms första synlighet i Elitserien var en trevlig fintpassning  som gjorde publiken på gott humör.
Hans andra gjorde dem desto argare – men bara på domaren. Byström såg nämligen till att bli utvisad för crosschecking redan sju och en halv minut in i debutmatchen.

Vad händer om man slår ihop några bortskickade ex-modoiter med killar som ratats av andra elitserieklubbar?
Svar: Man får ett topplag som spöar Modo med 5-1 inför deras egen hemmapublik.
Och det känns lite snopet.

Kvällens sämsta tajming: DJ-mänskan som efter Skellefteås 5-1 valde att spela Black Eyed Peas-låten ”I’ve got a feeling” med textraden ”Jag känner på mig att det här kommer bli en bra kväll”.
Oops.

Dela med dig av denna artikel på: