Pia M

Resfeber

När är man egentligen för sjuk för att kunna flyga till eller från semestermålet?!!

Min fyra dagars arbetsvecka är äntligen avklarad och jag har efter en väldigt lång dag bakom ratten på flygbussen tagit mig till Ö-vik. Här råder det total packningskaos - överallt ligger det saker som redan för länge sedan borde ha varit ordentligt nerpackade i resväskor. Efter den snabba duschen som jag unnat mig känns den begynnande vrålförkylningen aningen bättre, kanske är det antibiotikan som redan börjat verka. Resfebern och stressen över att hinna med att göra det där allra sista har däremot inte lagt sig, och aningen galen skriker jag ut order åt min sambo på saker som bara måste göras.

Fast nu när jag funderar över vad jag egentligen häver ur mig finner jag inget konkret i det jag säger. Kanske borde jag hålla tyst ett tag och låta honom packa ifred?!!!


 

Lagom till vintersemesterns början har jag drabbats av en vintersemesterförkylning. Min enorma flygrädsla lindras inte direkt av att veta att jag har en trumhinne- och bihålekatastrof att vänta mig vid take-off (" - Och när man landar, påpekar "Dr K"när jag läser högt från bloggen åt honom ). En gång tidigare har jag upplevt det, den där hemska känslan av att huvudet ska implodera, och litegrand undrar jag över varför jag frivilligt ger mig in i det igen.

Men vad tusan, spela roll. Det gäller bara när planet lyfter, typ, och visst fasen överlever man väl det!!


 

Något annat som jag istället började fundera på är varför en del verkar göra allt för ett intyg där en thailändsk läkare lovar och svär på att personen absolut inte kan flyga hem. För ... allvarligt nu ... hur ofta händer inte sådant!!! Förmodligen lika ofta som gångerna när vi preparerar oss med det mesta tänkbara för att kunna klara av flygresan till det varma landet. Och på något sätt får inte jag det till att gå ihop. Hur många sjukdomar accepterar vi inte när det gäller att resa till semestermålet!!


 

Näpp, nu ska jag ta och slita ut innehållet i min rosa väska för sista gången, för att se att allting finns med. Sedan följer en middag på Public och därefter en taxi till Resecentrumet!!!

Vi hörs imorgon, från Arlanda, där jag har en väldigt lång dag framför mig.


 

Publicerat