Du är här

2010-11-30 - Elena L

Shiro Cosmetics - Legends collection

Shiro är ett litet företag från Oregon, USA, som gör mineralskuggor med nördiga namn. Legends kollektion handlar om Zelda:

Jag slösurfade runt i blogglistan och hamnde på Lipsticks & Lightsabers, en av mina favrotibloggar. Hon hade hela sortimentet från Shiro Cosmetics eftersom skaparen av Shiro hade blivit inspirerad av Anastasia som driver L&L.

Swatcharna, trots den halvtaskiga kvaliteten på bilderna, fick mig att gny lite, och sedan såg jag namnen. Då ropade jag på min man och frågade om jag fick beställa prover. Han gav med sig när jag berättade att det fanns Zelda-färger.

Så jag köpte 10 prover, några från Pokémonkollektionen och några från Legends. Dessutom fick jag två gratisprover. ÄLSKAR Shiro!
Nu visar jag Legendsskuggorna.

Zelda är skimrigt persikorosa

Kokiri Forest är en skimrig mossgrön historia, kanske tom kamoflagegrön, den drar åt både brunt och grönt.

Zora är en skimrig mörk turkos med en hint av ljusare turkost skimmer.

Farore's Wind, den jag blev kär i från L&L, är hm.. mer grön än blå, ja vi kan väl säga att det är ljus teal som går mot aqua?

Dimitri är roströd, inte lika hysteriskt skimrande som de andra, men den är inte heller matt.

Link (has come to town, come to save, the princess Zelda...) är mörkt skogsgrön med skimmer som är en ljusare grön. Mycket vacker!

Oshus är skimrigt kungsblå med mängder av guldglitter. Jag har en känsla av att om man inte är försiktig vid apllicering och inte använder en riktigt kletig bas, så kommer glittret att hamna överallt i ansiktet och inget på ögonlocken.  Har inte prövat än faktiskt.

Vi kan ju ta lite historia, när vi ändå håller på och nördar:
Zelda är prinsessan i landet Hyrule och är inte bara en enda prinsessa, utan det är ett ärvt namn i kungahuset.

Link är en hjälte som återföds som en annan person men med samma namn. Han ska typ alltid rädda Zelda som blir prinsessnappad.

Dimitri är en av tre djur Link kan få i Ocarina of Time, han är en röd dinosaurieliknande sak.

Zora är en vattenlevande ras som förekommer i spelen (Sora på japanska betyder förresten himmel, som i luft, inte som änglahimmel).

Oshus är en gubbe i spelet "Phantom Hourglass" som ger Link sitt första svärd. Han bor på en ö. Senare får man veta att han är havskungen.

Kokiri Forest är en skog som dyker upp i ett par spel. Kokori själva är typ trädalver.

Farore's Wind är en trollformel från "Ocarina of Time". Farore är ett namn på två olika personer , dels modets gudinna i "Ocarina of Time" och dels hemligheternas orakel som dök upp i "oracle of Ages" och "Oracle of Seasons"
Dela med dig av denna artikel på: