Modo Hockey

Hyperviktig seger för Modo Hockey

Mot alla odds tog Modo Hockey en synnerligen viktig trepoängare borta mot Skellefteå. En 4-1-seger som kan bli guld värd inför fortsättningen.

Modo Hockey åkte till Västerbotten som tabelljumbo och i skriande behov av poäng. Men det var inte många som trodde att laget skulle kunna besegra hemmastarka Skellefteå som vann övertygande med 5-1 när lagen nyligen möttes i Fjällräven Center.
Men ett imponerade försvarsspel i den första perioden banade vägen till 4-1-segern. När hemmalagets Christian Söderström kvitterade i den tredje perioden och överlistade storspelande Tomas Tarkki trodde många att Skellefteå skulle vända på steken.
Men Modo ville annat och när Morten Madsen på Byron Ritchies passning sköt 2-1 fick gästerna tydlig segervittring. Trean och fyran kom av bara farten då hemmalaget plockade ut målvakten Andreas Hadelöv i jakten på en kvittering.
– Jag tycker att vi gör en bra match, spelar ett tajt försvarsspel och har en riktigt bra målvakt, sa matchvinnaren Morten Madsen till Canal Plus efteråt.

Skellefteå-Modo 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Första perioden: 0-1 (3.57) Nicklas Danielsson (Morten Madsen). Skott: 5-11.
Andra perioden: Skott: 14-8.
Tredje perioden: 1-1 (2.27) Christian Söderström (Tim Erixon/Jimmie Ericsson), 1-2 (9.16) Morten Madsen (Byron Ritchie), 1-3 (19.00) Byron Ritchie, 1-4 (19.51) Per-Åge Skröder. Skott: 19-6. Totalt: 38-25. Utvisningar, SAIK: 6x2. Modo: 5x2.