Skorped

Skorped får bidrag till biosalong

Skorpeds Bygdegårdsförening får 460 000 kronor i bidrag från Boverket för att kunna förbättra sin ungdomsverksamhet. Pengarna kommer bland annat att gå till att skapa biosalong, ett LAN-rum, ett biljardrum och en ”myshörna”.

Boverkets samlingslokaldelegation har fördelat årets anslag på cirka 4,8 miljoner kronor till utveckling av ungdomsverksamhet i allmänna samlingslokaler. Totalt inkom 37 ansökningar från olika föreningar som tillsammans ansökt om cirka 14 miljoner kronor i bidrag. 14 av ansökningarna har beviljats bidrag, varav en alltså är Skorpeds Bygdegårdsförening.

När Boverket har fördelat årets anslag har Boverket gjort en bedömning om behovet av samlingslokalen i området och på orten samt att de insatser som görs i projektet har ett tydligt syfte att vara utvecklande för ungdomsverksamheten i lokalen.

En förutsättning för att få bidrag har varit att lokalen har en godtagbar standard vad gäller tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar.

Boverket har beviljat bidrag för ombyggnad eller anpassning av utrymmen som används till ungdomsverksamhet, projekt som innebär att lokalen kompletteras med inventarier eller moderniseras med till exempel teknisk utrustning och till andra verksamhetsstödjande insatser.

Publicerat