Malin H

Återbruk i högsta grad!

För mig känns det viktigt att ta tillvara det mesta här hemma, min önskan är verkligen att inget ska gå till spillo. Därför blir jag hjärteglad då jag då och då får en snilleblixt som tar tillvara både utbrända ljus, gammal mat och en ärvd gryta!

Jag rensade ur vårt pannskåp i helgen. Jag var liksom tvungen att dra ut alla kastruller för att se om vi kunde avvara någon så att de 'nya' grytorna vi fyndade på loppis skulle få plats. Dock kände jag, till Johans stora förtret, att jag inte kände att jag kunde vara utan någon, alla har liksom sitt användningsområde, så jag stuvade om lite och fick plats med alla!

Då hittade jag en gammal glöggryta i koppar som kommer efter en äldre släktning till Johan. Vi har aldrig använt den men jag kunde liksom inte förmå mig att skänka bort den eftersom jag ändå tycker oerhört mycket om den.

Jag hittade en förpackning jasminris * med utgånget datum som jag sparat just för att använda till att fylla rispåsar eller dylikt med så nu åkte den fram.

Jag fyllde upp ris i grytan och stack sedan ner ljusstumpar jag sparat! De är toppen att t.ex. sticka ner i snön om man vill ha fint innan det kommer gäster eller om man är ute och grillar. Eller ja, man kansk vill ha dem i en gammal glöggryta också! ;)

Nu kom det gamla riset till användning, ljusen kan brinna ner ytterligare lite och grytan får hänga med ett tag till!

Det kommer att bli extra kul efter jul då det är våra egen-stöpta ljusstumpar som sticks ned i grytan!

Publicerat