Malin N

10 saker ni inte visste om Mighty Bouncer

Eller visst ni allt?
- Bosse gillar inte knäckebröd och blir lätt less på hästgodis. Men apelsiner, mandariner och bananer+skal slinker mer än gärna ner.

- När han kom till Sverige hade han inga papper, dock efter att en tjej hade hoppat honom och han hade nästan skjutit henne ur sadeln fick han sitt namn Mighty Bouncer (mäktig studdsare)

- Han är en riktigt doppare. Han doppar alltid sitt hö i vattenhinken innan han äter det. Det är därför han får ha sin hink, även fast han kan dricka ur vattenkoppen.

- Han är absolut ingen kelgris, utan allt ska "gos" ska ske på hans villkor.
Just nu försöker vi muta honom till att lära sig pussas, men han vill helst inte vara i närheten av våra äckliga munnar.

- Jag och han har kommit på våran egen lek. Den hade vi redan när han stod på ridskolan. Den är enkel, man leker bara med hans mule med ett finger.
Lite roar barnen säger man ju.

- Bosse har totalt vägrat 5gg med mig under 6år. Två av dom stoppen var orsaken till att dom kollade upp honom för att sedan upptäcka att han var struppipare.

- Han hoppar hellre med ryttare på ryggen än i löshoppning. Jag har som högst hoppat 150cm med honom och han har hoppat 160cm i löshoppning.

- Jag tror att Bosse dagdrömmer väldigt mycket, för ibland när man ska hämta honom i hagen så är han inte ens kontaktbar, utan han märker en inte förrän man är ca 2m ifrån honom.

- Bosse är väääldigt morgontrött. Ibland orkar han inte ens kliva upp när dom ger han morgon höet, utan ligger kvar och äter.

- Det finns ingen häst som har betytt så här mycket för mig och jag tror aldrig det kommer finnas någon igen. Det låter töntigt, men vi är bästa vänner.
Publicerat