Du är här

2010-12-07 - Hörnan

Så blir Modos arena en garderob

Snacket runt fikabordet gled i dag in på hockeytröjor och deras vertikala åkfärder.
Vi talade om att Markus Näslund ska få sin tröja hissad i taket i Vancouver – och om att Markus Näslund inte har någon tröja hängandes i ett enda tak här i Ö-vik.

Frågan är vad som krävs för att hamna där?

Var det en fråga om karriärprestationer skulle förstås Näslund, som en av hockeyhistoriens främsta, vara given.
Handlar det bara om prestationer för Modo borde Näslund, som i fjol bytte ett efterlängtat familjeliv mot en oavlönad vinter med hårdträning, svett och långresor för att rädda Modo från kvalserien, ändå vara en het kandidat. 

Problemet är att Modo har ett sånt köttberg av heta kandidater att ingen vet var man ska börja.

Sture Andersson, Sune Ödling, Anders Hedberg, Gunnar Bäckman, Lasse Lindgren och Lars Molin är bara ett axplock av klassiska namn. Robert Frestadius kan aldrig få sitt tröjnummer pensionerat eftersom det redan hänger där uppe med texten ”Forsberg” under.
Och Foppas tröja, som hissades redan i början av hans karriär, är egentligen inte pensionerad eftersom den tröjhissningen skedde utan att något officiellt beslut blev klubbat. Det sägs att många i styrelsen inte ens visste om saken.

I Foppas kull hittar vi också Näslund, Wernblom, Salomonsson och Hans Jonsson, följda av Timander, Sundström och alla tiders lagkapten Per Svartvadet. Därefter kommer nästa NHL-gäng med Sedinarna, Enström och Victor Hedman i spetsen.
– Jag vet hur vi måste göra, sa en kollega. Vi får helt enkelt köra upp en fana som det står ”73” på och som täcker in hela den årskullen.
– Annars kan det bli jobbigt, sa en annan. Till slut får vi utrymma arenan eftersom den är så full av tröjor att inget annat får plats.

Hemska tanke… eller?

Dela med dig av denna artikel på: