Modo Hockey

Modo föll efter straffläggning mot HV71

Modo kom till spel hemma mot HV71 med en väldigt tunn trupp, som innehöll hela fyra juniorer, vilket inte Ö-vikspubliken inte blivit bortskämd med på senare år.

Bortalaget HV71 tog tag i spelet direkt från första nedsläpp, och snurrade stundtals friskt i hemmalagets zon. Modo drog på sig en rad utvisningar i den första perioden, på grund av att man helt inte hängde med bortalaget som hade väldigt bra fart på rören i den första perioden.

När Mattias Timander utvisades för hooking efter 15 minuter skulle ledningsmålet till slut komma för gästerna. Kaptenen Johan Davidsson hittar en fristående Jesper Fasth som tog tillvara på chansen på bästa möjliga vis. Ställningen 0-1 stod sig även perioden ut.

I den andra perioden var matchbilden helt annorlunda, och hemmalaget tog för sig mer och mer i matchen. HV71 drog på sig flera utvisningar i perioden, som Modo till slut utnyttjade.

12.38 in i perioden kvitterade dansken Morten Madsen tillställningen efter att ha snappat upp en retur på Per Svartvadets skott. Modo vann skotten med hela 18-7 i denna period, självklart mycket beroende på att bortalaget drog på sig hela fyra stycken utvisningar.

Den tredje perioden inledde väldigt avvaktande, och inget av lagen ville bjuda motståndarna på minsta lilla. Efter sex minuter fick Modo ett gyllene läge att ta ledningen i matchen när Nicklas Danielsson och Per-Åge Skröder kom två mot en, Danielsson passade Skröder som dock inte fick någon träff på pucken.

Kort därefter utvisades junioren Isak Ahrling två minuter för cross-checking, som skulle visa sig bli väldigt kostsam för hemmalaget. I efterkommande powerplay tog HV71 återigen ledningen, genom Martin Thörnberg som styrde in Johan Davidssons geniala passning.

När klockan stod på 10.42 utvisades bortalagets Pasi Puistola två minuter för cross-checking, och Modo fick chansen att kvittera matchen i kraft av powerplay.

Mycket riktigt, efter en knapp minut kvitterade Modo matchen, återigen var målskytten Morten Madsen som lirkade in pucken från mycket snäv vinkel.

Modo var tydligen inte nöjda med oavgjort, och bara 45 sekunder efter kvitteringsmålet tog man även ledningen, återigen genom Morten Madsen som fullbordade sitt hattrick.

Med lite drygt en och en halv minut kvar av den tredje perioden lyckades dock gästerna aningen tursamt kvittera till 3-3, genom backen Juuso Hietanen, och matchen skulle få ett avgörande efter förlängning eller straffar.

Väl i straffläggningen drog HV71 det längsta strået, där Martin Thörnberg lade den avgörande straffen.

– Jag tycker vi var värda tre poäng, precis som vi var borta mot Färjestad, sa en aningen besviken Andreas Johansson efter matchen.

Matchfakta:

Modo–HV 71 3–4 e str (0–1, 1–0, 2–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.58) Jesper Fasth (Johan Davidsson, Juuso Hietanen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (12.38) Morten Madsen (Anton Hedman, Per Svartvadet) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (8.56) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, André Petersson) spel fem mot fyra, 2–2 (11.26) Morten Madsen (Per Svartvadet) spel fem mot fyra, 3–2 (12.11) Morten Madsen (Hans Jonsson, Niklas Sundström), 3–3 (18.34) Juuso Hietanen (Andreas Falk).

Avgörande str: Martin Thörnberg.

Skott: 36–31 (2–9, 18–7, 13–10, 3–4, 0–1).

Utv, Modo: 5x2. HV 71: 6x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5 042.