Övrig kultur

Skrattsalva med Nolatoks

Efter två års uppehåll står Nolatoks på scenen igen. I dag släpps biljetterna till nyårsrevyn.

Örnsköldsviks eget revygäng är tillbaka – för 23:e gången. Många har saknat Nolatoks de två senaste åren men nu är väntan över. Onsdag 5 januari blir det premiär och sedan hinner man med 17 föreställningar innan säsongens upplaga läggs till handlingarna lördag 12 februari. Därav titeln ”Skrattsalva – bäst före 2011-02-12”.

Några av rubrikerna på numren är Helt sjukt, Gåre’ så gåre’, Svartjobb, Mycke’ på gång, Domsjöfruar och Rätt mätt.

– Vi avslöjar inget om innehållet men det blir sånt som ligger i tiden, säger Benka Forsberg, en av fyra aktörer som varit med ända från starten 1984.

De andra i originalkvartetten är Ewa Åhlén, Hildur Alstergren och Kenneth Norberg. I övrigt består Nolatoks av Pär Eriksson, Lars-Eric ”Abbe” Abrahamsson, Sara Forsberg, Erika Strömberg, Hans Schelin och Arne Alstergren. Dessutom ingår musikerna Peter Olsson, Göran Jonsson, Rolf Nyberg och Magnus Segerbrandt.

Av de totalt 29 numren har 21 lokal anknytning och publiken kan självklart räkna med något humoristiskt om turerna kring landstinget, om Botniabanan och något som har med en viss typ av alkohol att göra, kan vi gissa på etanol?

– Det blir lite kompott av både stort och smått. Om det sedan blir roligt är upp till publiken, det tar vi inget ansvar för, säger Pär Eriksson.


Biljetter släpps i dag, 10 december, och säljs på Folkan Teater, Lasarettsgatan 26, Örnsköldsvik.
Öppet måndag - lördag 12:00 - 17:00, tel 0660-19393

Publicerat