Musik

Cyndee Peters tar ton

Den folkkära sångerskan uppträder med All For One Gospel Choir i Örnsköldsviks kyrka i kväll.

Efter 40 år i Sverige har hon blivit en av våra mest folkkära artister. Nu återvänder Cyndee Peters hem till USA igen men dessförinnan hinner hon återigen sjunga tillsammans med All For One Gospel Choir.

Det är två år sedan senast och nu upprepas succésamarbetet mellan Örnsköldsviks kyrkas gospelkör och svensk-amerikanska sångerskan Cyndee Peters.

– Det brukar komma mycket folk och jag känner mig hedrad när människor avstår sin tid och pengar för att se mig. Det är ett val publiken gör och då har vi ett ansvar för att göra vårt bästa för dem som kommer, säger Cyndee Peters som lovar att bjuda på upplyftande musik.

– Under den här mörka årstiden vill vi visa att det finns ljus och hopp i världen.

Konserten tillsammans med pianisten Daniel Stenbaek och All For One Gospel Choir 19 december i Örnsköldsviks kyrka blir en av de sista innan Cyndee Peters lämnar Sverige.

– Efter 40 och ett halvt år i Sverige är det dags att återvända hem. Jag är en invandrare som har förmånen att kunna återvända hem, men jag lämnar inte planeten och jag kommer säkert tillbaka. Jag har bott två tredjedelar av mitt liv här men det är inte med vemod jag lämnar Sverige, jag tittar framåt mot min nästa fas i livet.


Publicerat