Du är här

2010-12-18 - Malin H
Krämig wienernougat med frasig flagad mandel...ljuvligt god!

Wienernougat

Jag fick en vacker påse med smarrig wienernougat av en kollega som ska sluta hos oss på vår julfest i torsdags. Den var ljuvligt god och tydligen enkel att göra.

Jag vet inte vad M använde sig av för recept men här kommer i alla fall Monica Ahlbergs recept på just wienernougat;

100 gr. flagad mandel *
250 gr. nougat * 
150 gr. mörk choklad *

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför varm stekpanna. Ta av från värmen. Smält nougaten i ett vattenbad och smält sedan ner den finhackade, mörka chokladen tillsammans med nougaten. Blanda ner den rostade mandeln och rör om.

Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar, försvaras svalt.

Dela med dig av denna artikel på: