Anna K

Min bästa julklapp

Min bästa julklapp i år är till Musikhjälpen, dit jag skänkte en slant för en stund sedan.
Jag får erkänna att jag inte riktigt hängt med vad Musikhjälpen är riktigt. Har läst om det lite, men inte uppfattat vad det handlar om. 

För er som inte vet, kan jag berätta att det är ett radioprogram som samlar in pengar till kampanjen "Barn är inte till salu". I sex dygn sänder dom det här och man har möjlighet att önska en låt och samtidigt skänka pengar till kampanjen. Studion är i år på Gusvav adolfs torg i Malmö och programledarna får inte äta fast föda under hela sändningen. Detta görs i flera andra länder och det var 2008 man började med det i Sverige. 

Jag tycker egentligen att det blivit en överkonsumtion kring jul och julklappar. det viktigaste är ju inte att ge dyra julklappar. Det viktigaste för mig är att vara med mina nära och kära. Däremot tycker jag om att köpa julklappar och att få ge något fint till mina nära och kära. Det viktigaste är absolut inte summan, utan jag vill gärna ge något som betyder något för den personen. 

Det som slog mig när jag såg Musikhjälpen, var att jag och många andra lägger mycket pengar på julklappar och annat kring jul. Och om vi nu har råd med det, har vi inte råd att skänka en liten slant till exempelvis den här kampanjen? Man kan ge allt ifrån 50:- upp till valfritt belopp. Och jag vågar nog påstå att dom allra flesta av oss har utrymme för att skänka minst 50:-, och om inte kanske vi har råd att avstå från något annat som kostar 50:-? 




Publicerat