Du är här

2010-12-22 - Malin H
Innovativa hudvårdsmärket Organic Essence har kommit på ett nytt, miljösmart sätt att använda sig av komposterbara förpackningar av papp. Nytt och spännande!

Komposterbara förpackningar till hudvård

Jag har genom andra bloggen på lyckobacken.se fått tips om ett nytt hudvårdsmärke som heter Organic Essence.

De har helt ekologiska produkter som är märkta med USDA-certifierningen. De som är så coolt med dem är att de har helt biologiskt nedbrytbara förpackningar av papp. Jag fick hem både ett body butter och ett lip balm och min första tanke var 'hur ska detta gå?' Men det är fantastiskt hur välgjorda förpackningarna är!

Lipbalmet trycker man ut som en gammal hederlig Calippo-glass om det är någon som minns dem? Då man applicerat klart trycker man lätt tillbaka stiftet i hylsan med hjälp av läppen och det glider lätt och smidigt ner. Jag tycket vid första provningen att balmet kändes mjukt och smidigt och lämnade ett svagt skimmer på läpparna. Det kändes inte kladdigt och kletigt utan bara behagligt.

Body butter-förpackningen har ett skyddande innerlock i papp som lätt dras bort då man vill använda kroppssmöret och det är lättapplicerat och smidigt i konsistensen. Jag smörjde in lite på armen igår då mina produkter kom för att testa och känner mig mer än nöjd! Det verkar suga in lätt i kroppen och absorberas bra av hyn. Det doftar friskt grapefrukt vilket efterlämnar en härligt uppiggande doft!

Dela med dig av denna artikel på: