Jasmin H

Julafton förr och nu

Lite om mina julaftonar :)

Imorgon smäller det. Julafton. Själv har jag ingen som helst julkänsla alls. Det känns inte ens som att det är julafton imorgon. Julafton känns så himla långt bort. Just iår så har julafton blivit jättetråkig och konstig.Visst snön är på plats och så men det finns verkligen ingen som helst julkänsla i luften. Alla de andra åren har varit så himla annorlunda.

Jag och mina två små brorsor brukade alltid släpa fram julgranen så tidigt som första advent. Vi sjöng julsånger hela månaden och hade även en minijul bara vi tre. Vi målade en kartong som en julgran och letade efter sånt som kunde användas som julklappar i huset. Vi ägde minst tre chokladkalendrar var och kollade ihjäl oss på julkalendern på tv. Flera önskelistor gjordes, käck gjorden nästan varje dag och julpytt fanns i hela huset. Vi längtade verkligen som galningar och kunde knappt vänta. Natten innan julafton var speciell den också. Vi kunde aldrig somna så vi låg alltid i soffan i vardagsrummet och gissade vad vi skulle få i julklapp. Vi såg även till så att ingen skulle gå och ta alla julklappar. Sedan var vi ju även tvugna att kika lite initu julklapparna. Någon sömn blev det såklart inte och så fort klockan slog sju skrek vi god jul som riktiga nördar.

Hur kul som helst! Men inte denna ju. Iår känns det faktiskr som att julafton är en helt vanlig dag. Jag längtar inte ens. Men oavsett så är det julafton imorgon. Julgranen är på plats och klapparna är inslagna. Kul blir det ändå så god jul allihop och ha en riktigt god jul!

Publicerat