Malin H

Havrebollar med grekisk touch

Igår bjussade Johan på bland det godaste jag ätit! Galet goda, hemmagjorda havrebollar med grekisk fyllning. :P

4-6 pers.

2 satser havremix * från 6 l. havremjölk, recept finns här
2 finhackade gula lökar *
2 pressade vitlöksklyftor *
2 ägg *
8 soltorkade tomater *
20 finhackade basilikablad *
20 st. finhackade, urkärnade oliver *
150 gr. smulad Fetaost
salt *, peppar *, chiliflakes

Blanda samman allt till smeten i en bunke och ställ kallt minst en timme. Smält lika delar smör * och olja * i en kastrull och forma sedan biffar som steks på medelhög värme ca. 2 min. på vardera sida.

Vi serverade biffarna med hemmagjord tzatziki och ugnsbakad klyftpotatis tillsammans med en god sallad. Smarrigt värre!


Publicerat