Malin H

Nyårs-supé

Johan (och lite jag) hade svängt ihop en riktig festmåltid i köket igår! Vi var effektiva och gjorde alla förberedelser på förmiddagen så vi inte skulle behöva stå i köket sista minutrarna (så gör vi jämt), så...
...salladen stod redo i svalen, grytan hade fått goa till sig på spisen ett par timmar, desserten stod i frysen sedan kvällen innan och förrätten var förberedd ända fram till gratinering. Så ska det vara!

Förrätt;

Krämiga mozzarella-quesadillas med sting (eller 'di-ti-tijas' som Leon säger ;) ) på en bädd av babyspenat * ackompanjerade av en tomat-ros *.

Varmrätt;

Malins curry-gryta med buljongkokt jasminris *. Serveras med en spännande blandsallad * med vintriga primörer.

Efterrätt;

Vit chokladterrin på en bädd av halloncoulis * med passionsfrukt och Tahiti-vanilj *.

Johan har verkligen blivit en kock av världsklass under sin pappaledighet och tur är väl det, annars skulle vi i nuläget leva på havregrynsgröt!

Publicerat