Malin H

Much from Muchis

På gamla bloggen tipsade jag om Muchis i samband med att de öppnade sin webbutik men nu, då jag fått ett nytt intresse, är det dags igen!
Det är en nätbaserad shop med modernt utbud. Det känns lite som om de tagit stickandet in i 2000-talet! Muchis startade 2007 av Maria Jäger som lägger ner mycket omsorg på research för att hitta lite udda och unika garner med fokus på ekologi och Fairtrade. Alla garner är dock inte ekologiska men har då istället valts pga. dess höga kvalitét och egenskaper.
- "Att sticka med ett garn av hög kvalitét är ren njutning, det vet alla som tagit för vana att välja sitt garn efter kvalitét", säger Maria.

Här finns stickskola med alltifrån uppläggning av maskor till hur man gör fransar till en stickvänligblogg.

I shopen finns olika knit-kits med garn, mönster och stickor i ett färdigt kit, bl.a. den numer välkända eko-garngudinnan Erica Laurell har designat några av dessa.

Varje stickkit är benämnt med en nivår, 1, 2, eller 3. Detta för att man direkt ska veta om man 'är där ännu'. Sen kanske man ändå vågar ge sig på't men jag som är helt ny gillar verkligen detta!

Nivå 1: Nybörjarnivå
Nivå 2: Du klarar lätta stickbeskrivningar, kan öka och minska maskor och behärskar att sticka med strumpstickor
Nivå 3: Du är van att följa lite mer avancerade stickbeskrivningar

Det finns massor att låta sig inspireras av, då man ser alla möjligheter kan man inte bli annat än sporrad!

Dessa fina sjalspännen av fallet trä från The Rain Forest Alliance Organization är galet fina! Finns i sandelträ eller ebenholts.

Knit on, folks! ;)

Publicerat