Modo Hockey

Modo vann borta mot Luleå

Modo vann på trettondagskvällen borta mot Luleå med 2-3, detta efter stundtals strålande spel, inte minst från nyförvärvet Lubos Bartecko.

Luleå satte högsta möjliga fart redan från första nedsläpp och förde spelet i början på den första perioden, och hade ett par tillfällen att ta ledningen i matchen. Istället var det aningen oförtjänt Modo som tog ledningen i matchen genom ett minst sagt turligt mål av Anton Hedman, framspelad av Per Svartvadet och Nicklas Danielsson.

Målet gav Modo självförtroende, och man tog över mer och mer av spelet. 0-1 stod sig perioden ut.

I den andra perioden fortsatte Modo på den inslagna vägen, vilket tvingade Luleå till att ta utvisningar. I powerplay hände dock inte särskilt mycket för Modo, vilket de flesta känner igen sedan tidigare matcher. Istället kunde Luleå kvittera matchen genom att väldigt snyggt mål av Mats Lavander som satte pucken i Tuomas Tarkkis vänstra kryss.

- Jag tycker vi spelar bra, men önskar lite fler avslut som kan leda till returer. Vi ser ju att David Rautio släpper en del returer, sa Challe Berglund i periodpausen mellan den andra och tredje perioden.

Modo fick en kalasstart på den tredje perioden när Lubos Bartecko snappade upp en retur och satte den i nät, detta redan efter 24 sekunders spel. Kort därefter var det återigen dags för ytterligare ett mål, målskytt denna gång var backen Anders Eriksson som sköt från blålinjen, en puck som även den letade sig in bakom David Rautio i hemmalagets mål.

Med tre och en halv minut kvar av matchen lyckades Luleå reducera Modos ledning aningen turligt, men närmre än så kom aldrig norrbottningarna, och Modo kunde åka hem med tre väldigt sköna poäng.