Musik

Självlärd skönsångerska

Anneli Evaldson Quartet med Peter Asplund spelar i Björna på tisdag och på Brux på fredag.

Hon hittade jazzen i London och fick fin kritik för sin debutplatta för precis ett år sedan. Tisdag  25 januari, sjunger Anneli Evaldson i Björna Församlingshem och på fredag, 25 januari, gästar hon Perdiso på Brux för första gången.

”Just in case” släpptes vid förra årsskiftet, en platta som resulterade i en mängd spelningar tillsammans med intressanta musiker.

– Skivan har burit frukt. Jag har fått göra många minnesvärda konserter med bland andra Kjell Öhman, Hans Backenroth, Andreas Öberg, Mattias Ståhl och Peter Asplund, berättar Anneli Evaldson.

Trumpetaren Peter Asplund, som vi kunde höra tillsammans med Bo Kaspers Orkester under 7/7-arrangemanget 2009, är med även när Anneli uppträder i Björna och på Brux.

– Jag spelar med lite olika sättningar och det känns extra roligt att Peter är med. Man blir så tagen av hans uttryck och musikalitet, det är en ära att ha honom med.

I övrigt medverkar Daniel Tilling på piano, Lars Ekman, bas och Sebastian Ågren, trummor. Tillsammans bjuder de på jazzstandards i nya fräscha arrangemang.

– Det blir en kväll med mycket nerv, känsloladdade ballader och ett grymt sväng. Peter och jag gör också duetter, när vi väl enats om vilka låtar vi ska köra. Det ska bli kul att komma till Örnsköldsvik, det blir premiär för mig, säger Anneli, som har planer på en ny platta under 2011.

– Jag vill verkligen göra en ny skiva. Vi får se vad det blir, om det blir på engelska eller svenska, egna låtar eller standards.

I Björna gör Anneli först en skolföreställning på dagen och därefter en offentlig konsert i Björna Församlingshem klockan 19.00. På fredag startar konserten 20.00 på Brux.

Fakta Anneli Evaldson:

Jazzsångerska baserad i Stockholm där hon också är född och uppvuxen. Har sjungit sedan mycket unga år och är autodidakt.

Bodde under fyra år i London där hon föll i djup kärlek med jazzen, väl tillbaka i Sverige började hon sjunga i olika konstellationer.

Släppte sin kritikerrosade skiva "Just in case" vid årsskiftet 2009/2010 och har sedan dess spelat flitigt runt om på landets jazzklubbar och diverse scener i Stockholm.

Aktuell med turné i Västernorrland/Jämtland där hon har med sig Peter Asplund på trumpet och sång tillsammans med hennes egen trio bestående av Daniel Tilling på piano, Lars Ekman på bas och Sebastian Ågren på trummor.

28 januari spelar de på Brux i ett arrangemang av Perdido Jazz & Blues.



Publicerat