Modo Hockey

”Skellefteå blir en tuff utmaning”

Efter segern borta mot Luleå (3-2) var förstås stämningen hög i Modolägret. Laget kom inte hem förrän 04.00 på fredagsmorgonen efter bussresa från Luleå och tränade därför inte förrän på eftermiddagen.
Tränaren Challe Berglund beskriver veckan som ”omtumlande”.
– Först en strålande insats hemma mot Linköping, sedan djupdykningen i Södertälje och därefter den stabila insatsen i Luleå.
– Det är ju det här som emellanåt är tjusningen i idrotten, men alltid så oförklarlig.

Med 19 matcher kvar finns det ingen anledning för Modo att ändra på målsättningen som är slutspel.
– Men vi måste vi stabilare och jämnare och oftare ta poäng. Vi har ju trasslat till det och har en del poäng att ta in uppåt i tabellen.

Jämfört med insatsen i Södertälje var Charles Berglund i Luleå nöjd med det mesta.
– Man kan säga att allt som inte klaffade i Södertälje stämde i Luleå. Något som är en nödvändighet fortsättningsvis också om vi ska lyckas.

Senast hemma mot Skellefteå blev det 1-5.
– Jag pratar hellre om senaste matchen mot Anders Forsbergs, den borta som vi vann med 4-1. Skellefteå var länge ligans bästa lag enligt mitt sätt att se och blir en tuff utmaning för oss. Det gäller att vi är beredda och fokuserade för det kommer att gå fort.

Modos lag mot Skellefteå:
Målvakt:
32 Tuomas Tarkki (30 Nicklas Dahlberg).
Backar:
2 Jens Westin, 3 Mattias Timander, 5 Hans Jonsson, 8 Anders Eriksson, 12 Daniel Josefsson, 18 Per Hållberg, 48 Hannu Pikkarainen.
Forwards:
23 Lubos Bartecko, 24 Niklas Sundström, 22 Ladislav Nagy - 26 Kristian Forsberg, 87 Robert Rosén, 28 Jacob Blomqvist - 24 Anton Hedman, 39 Per Svartvadet, 44 Nicklas Danielsson - 10 Per-Åge Skröder, 93 Byron Ritchie, 17 Morten Madsen.
Extraspelare: 49 Anton Byström.

Pucken släpps i kväll klockan 18.30 i Fjällräven Center.

Noterbart är…
… Att Ole-Kristian Tollefsen fortfarande är ur spel, men tränar för fullt.
… Att junioren Anton Byström är upplockad till A-laget igen.
… Att Magnus Häggström och Alexander Bonsaksen är utlånade till Sundsvall Hockey och spelade mot Tingsryd på fredagskvällen.
… Att lagen mötts tre gånger tidigare i vinter. Skellefteå vann de två första matcherna, 4-1 hemma och 5-1 i Fjällräven Center, senast vann MODO Hockey med 4-1 i Skellefteå Kraft Arena.

 

Modo Hockey Media

Publicerat