Modo Hockey

Modo vann jämn match mot Skellefteå

Modo tog på lördagskvällen en oerhört viktig seger i jakten på en slutspelsplats, detta mot topplaget Skellefteå.

Matchen inledde aningen trevande från bägge håll, och bägge lagen kände på varandra och ville absolut inte bjuda på något gratis. Dock fick Skellefteå gång på gång vända spelet med snabba spelvändningar och till slut komma fri mot Tuomas Tarkki i hemmalagets mål. Tarkki höll Modo kvar i matchen gång på gång i dessa frilägen där Modo gått bort sig i offensiv zon.

Med lite drygt en och en halv minut kvar av den första perioden lyckades dock Modo göra matchens första mål genom succé-slovaken Ladislav Nagy, framspelad av Niklas Sundström, ett resultat som stod sig perioden ut.

- Rolig period med bra fart och mycket känslor bägge lagen. Skellefteå är ett av de roligaste lagen att möta i ligan med sin offensiva hockey, sa Nicklas Sundström efter den första perioden.

Tidig kvittering i den andra perioden

Även den andra perioden blev en period med högt tempo och mycket tacklingar. Skellefteå lyckades kvittera till 1-1 efter 4.36 genom Melker Karlsson som tog tillvara på en retur från Tuomas Tarkki.

Därefter var det mycket högt tempo, något som publiken verkade uppskatta.

Mitt i perioden kunde Modo återigen ta ledningen i matchen efter ett stenhårt slagskott av Nicklas Danielsson från blålinjen som till slut letade sig in bakom en chanslös Andreas Hadelöv i bortalagets mål.

Resten av perioden blev inte fullt lika underhållande, mest beroende på att Modo tog det säkra före det osäkra genom att spela väldigt tätt hemåt, och kunde även behålla ledningen perioden ut.

- Vi måste fortsätta att jobba hårt för varandra så ska detta gå vägen, sa Per-Åge Skröder inför den sista perioden.

Skellefteå-anstormning i tredje?

I den tredje perioden förväntades ett desperat Skellefteå som jagade ett kvitteringsmål. Modo behöll lugnet och spelade väldigt bra defensivt, med några få undantag.

12.19 in i den tredje perioden visade Skellefteås målvakt prov på sin rutin genom att på bästa Hollywood-manér kasta sig likt en stuntman när Modos Ladislav Nagy åkte förbi, något som domarna svalde med hull och hår och valde att utvisa den sistnämnde för Charghing och Skellefteå belönades med ett powerplay.

Modo försvarade sig med bravur, och lyckades till slut vinna med 3-1 efter ett mål i tom bur av Niklas Sundström när bara några sekunder återstod av den sista perioden.